Ние, българите: Даниел Богдански и новия му клип „Завръщане“

Днес е Трети март - Национален празник на България! Няма по-подходящ ден, да представим новия филм на талантливият ученик от Карлово, Даниел Богдански, с тематичното заглавие "Завръщане"!

Една история за невъзможната целувка, за любовта на другия край на света, за невъзможната прегръдка, за чакащата майка и умиращия баща.. За българското, националното и смисъла на живота. Какъв е смисълът ? Пари, кариера ? Не, смисъла се крие в малките неща, в онези сакрални моменти със семейството край селският огън. В изгрева и залеза от Черно море - за ръка с нея, любимата. Смисълът е в това да бъдем заедно, до близките си в трудните моменти и да им показваме колко много ги обичаме. Всичко друго е прах в очите ни. Защото и най-скъпата кола да притежаваш и най-хубавата къща да е твоя, няма ли с кого да споделиш моментите - нямаш нищо. По-често трябва да си припомняме, че животът е кратък, той изгаря като една клечка кибрит. Смисълът на нашето съществуване е да горим с най-яркия пламък - тук и сега. Да живее БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ !

Идеята за този филм е моя и аз изпълнявам ролята на оператор, монтажист и режисьор в него. Сърдечно благодаря на автора на стихотворението - Божидар Коцев, че го предостави и на актьора Янко Лозанов, че безвъзмездно го озвучи.

Даниел Богдански

Завръщане - новия филм на Даниел Богдански