Орион е повече от съзвездие

Това наистина е глобален феномен. Съзвездието Орион е характерна структура от звезди, които се повтарят в паметници в целия древен свят.

От Египет до Мексико, това съзвездие е било в центъра на небето за нашите предци. Но защо е толкова важен Орион за древните цивилизации? Защо древни паметници, като пирамидите в Египет са построени по такъв начин, че тези конструкции имитират онова, което е било видимо в небето?
Целият град Теотиуакан, изглежда е бил построен в астрономическо съответствие. Той е последователно ориентиран на 15 до 25 градуса на изток от истинския север, а предната стена на Пирамидата на Слънцето е точно перпендикулярна на точката на хоризонта, където слънцето залязва при равноденствията. Останалата част от церемониалните сгради са били изложени под прав ъгъл до Пирамидата на Слънцето. Определени точки от Алеята на мъртвите сочат, че тя е точно копие на Плеядите.

Друго подравняване е към кучето звезда Сириус, свещена звезда за древните египтяни, което е причината някои изследователи да вярват, че се предполага връзка между Големите пирамиди в Египет и Мексико. Орион е повече от съзвездие, това е глобално явление.
Орион се вижда ясно в нощното небе от ноември до февруари. Орион е в небето на югозапад, ако сте в Северното полукълбо или на северозапад в небето, ако сте в Южното полукълбо. Съзвездието се вижда най-добре между географски ширини 85 и -75 градуса. Алнилам, Минтака и Алнитак, които образуват пояса на Орион, са най-известните звезди в съзвездието Орион. Бетелгейзе, втората ярка звезда в Орион, пресъздава дясното рамо на ловеца. Белатрикс служи като лявото рамо на Орион.
През 2006 г. космическият телескоп Хъбъл засне както никога преди снимки на Мъглявината Орион, на които се вижда масивно звездообразуване на около 1500 светлинни години от Земята. Панорамната снимка разкрива повече от 3000 звезди в различни етапи от живота и дава на изследователите нов поглед върху формирането на небесните обекти и планетни системи и по мненията на съвременните учени, точно тук, в този мистериозен облак от прах и газ, вероятно са били създадени звездите и планетите преди милиарди години.

Според египетската митология, боговете са слезли именно от пояса на Орион и от Сириус - най-ярката звезда в небето. Древната египетската цивилизация твърдо вярвала, че от Сириус и Орион пристигнали извънземни същества под човешки облик, в лицето на Озирис и Изида, като те подтикнали развитието на човешката раса.

Отляво надясно Озирис, Хор и Изида

Орион и Сириус са от критично значение за древните, тъй като те представляват Озирис и Изида, богът и богинята, от които всичко от египетската цивилизация и в крайна сметка всичко от човешката цивилизация произхожда. Древните египтяни са били много ясни, а ние откриваме доказателства в писанията, че Орион е свързан със създаването, Орион и Озирис са едно и също, в древен Египет и египтяните вярвали, че Озирис ще се завърне от Орион един ден.

От ляво надясно: Пирамидите от Сиан, Пирамидите от Теотиуакан, Египетските пирамиди, съзвездието Орион

Но не само в Египет, ние откриваме митове за "богове", които обещават да се върнат един ден. Подобни поверия можем да намерим на практика във всяка култура от древността, която е притежавала знанието, че някой ще се върне един ден. Концепцията, че трите пирамиди в Гиза са в уникално подравняване с пояса на Орион е фантастична. Както и въпросът, защо Голямата пирамида има въздушни шахти, които сочат директно към Орион и Сириус? Това са само някои от въпросите, които вълнуват човечеството до днес, и на които нямаме ясен отговор.

Редактор: Orion
Инфо: ancient-code.com

(Visited 1 times, 1 visits today)

Свързани статии