Откриха 100-метров тунел под пирамида в Мексико

1Археолози от Националния институт по антропология и история в Мексико откриха 100-метров тунел под пирамидата на Кецалкоатъл в Теотиуакан. Откритието е направено след 8 месеца упорита работа и разкопки в археологическия обект. Входът на тунела е разположен на 12 метра и води към мрежа от подземни тунели под храма на Пернатия змей (както още е наричано божеството).  Учените предполагат, че вероятно тук се намират останките от телата на майсторите, направили древния град. Специалистите възнамеряват да проникнат в тунела до няколко месеца. С това ще станат първите, влезли в него за последните 1800 г.

Китайските изследователи съобщават, че при различните опити предметите просто изчезват от запечатаните контейнери и се появяват на друго място, пише Дейвис. Той описва тези експерименти като успешни и проведени под строг контрол (с използването на слепия метод и на двойно слепия метод).

telekinesis
Защо ВВС се интересуват от психокинеза?

Способността да се контролира материята с помощта на съзнанието може да се превърне в мощно оръжие по време на война.

Д-р Робърт Ян – декан в инженерното училище към Принстънския университет, провежда много експерименти, демонстриращи, че материята може да се контролира с помощта на разума. Той посещава събрания, посветени на психокинезата, във военноморска изследователска лаборатория през 80-те години и „предупреждава, че военните противници могат да приложат психокинеза, за да накарат американските летци-изтребители да изгубят контрол над самолета и да предизвикат авария“. В течение на десетилетия американското правителство осъществява програма по използване на дистанционно наблюдение, която е прекратена от президента Бил Клинтън през 1994 г. и разсекретена през 1995 г.

Майор Ед Деймс участва в тази програма и в момента води курсове, където обучава желаещите. На сайта му е описана ефективността на тези способности : „Деймс установява и потвърждава съществуването на нов вид съветско настъпателно оръжие и лично уведомява старшите офицери от националното разузнавателно управление за наличието на ново въоръжение“.

 

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
Инфо: interesen.pogled.info