Отвлечените от извънземни Бети и Барни Хил са казвали истината!

Бети и Барни Хил станаха известни в миналото с твърдението, че са отвличани от извънземни вечерта на 19 Септември 1961. През онази година Барни е на 39 години. Той работи като пощенски сортировач в Бостън, като пътува до работата си всеки ден, от Портсмут и обратно. Бети, тогава 41 годишна, е ръководител на отдела за социално подпомагане в щата Ню Хампшър.

bettiandhusband
Бети и Барни Хил - приживе

На три мили южно от Ланкастър, Ню Хампшър, Барни забелязва ярка светлина на фона на луната, която се движи с невероятна скорост и прави странни маневри. Светлината изглежда сякаш ги преследва и те няколко пъти спират колата, за да се опитат да я разгледат по-добре. В даден момент Бети вижда, че на фона на лунната светлина, това тяло изглежда като масивен обект. Светлината се спуска до нивото на дърветата и съпрузите спират отново. Заинтригуван Барни взема бинокъла си и тръгва през полето в посока на светлината. Приближава се на 15 метра от нея. Сега вече той вижда, че това действително е масивен обект приличащ на „гигантска палачинка”, като по цялото си обкръжение, обектът е опасан с редица от илюминатори. През бинокъла си, мъжът вижда няколко фигури облечени в нещо като униформи в "нацистки стил". Внезапно, убеден че са го забелязали и че ще бъде заловен, той ужасен се втурва обратно към колата. В даден момент, те осъзнават, че са се отклонили от главния път...

 

Двамата не помнят почти нищо от това, което е станало до връщането им на пътя, чак до Ашланд - Ню Хемпшир, когато чуват серия от силни звуци на сигнална аларма, които сякаш ги събуждат от дълбок сън. Без да си продумат и дума, се прибират изтощени у дома в Портсмът. От 29 Септември до 3 Октомври, Бети сънува ужасни кошмари, в които група хуманоидни същества преграждат шосето, по което пътуват тя и съпруга й Барни и ги отвеждат на борда на голям космически кораб.

451997
Компютърна анимация, според представените от Бети описания на създанията

Решават да се подложат на хипноза, която извършва д-р Бенджамин Саймън, през 1963. По време на първата хипноза, тя се провежда без присъствието на другия, в помещението. Двамата разказват приблизително една и съща история. Униформени хуманоиди с големи очи, малки отвори, подобни на сплескани носове и уста като цепнатини без устни, се появяват в светлината на предните фарове на колата им. Високи са около два метра. С едно движение на "ръката" си, едното същество въздейства на двигателя на колата и тя рязко спира, след което моторът изгасва. И двамата потвърждават, че са чували наставления на подсъзнателно ниво, да не се бунтуват и доброволно да последват групата. Че няма смисъл, да се опитват да избягат. Нещо повече! Усещали са, че тези подсъзнателни команди, имат някаква притегателна сила, подобна на хипноза и че действително това са по-скоро заповеди, отколкото покана. Не са имали друг избор, освен да следват мисловните наставления на съществата. На борда на НЛО-то, всеки от тях минава странен "медицински преглед", в отделно помещение. Взимат проби от кожата на ръката на Бети, отрязват парче от нокътя й, откъсват косъм от главата й. Забождат игла в пъпа на Бети, като и казват, че това е своеобразен тест за бременност. Тя твърди, че не усеща болка, а по-скоро някакво неопределено усещане за вътрешна топлина и втрисане, подобни на симптомите на висока температура. Прегледът на Барни представлява прилагането на кръгъл инструмент към слабините му, очевидно за добиване на проба от сперма. Той също твърди, че не усеща почти нищо от това, което му правят, сякаш части от тялото му са като изтръпнали, като под местна упойка.

След прегледа Бети провежда разговор с водача на хуманоидите. Барни твърди, че нещо не му е позволявало да задава въпроси и да комуникира със съществата, но долавял разговора на Бети със главното същество. На въпроса й от къде идват, той й показва звездна карта без никакви означения. По-късно й позволяват да надникне в подобни на холограми - звездни карти, които показвали в реално време къде се намира в момента корабът и къде е неговата основна база.

Художествена илюстрация на холограмата съдържаща звездната система - дом на извънземните, която те показват на Бети Хил

През същите тези холограмни илюминатори, Бети вижда съвсем ясно близки планети, движещи се около двойна звездна система. Главното същество уточнява, че в момента й показват действителното разположение на тяхната планета.

Рисунката на Бети на звездната система, която й е била показана от съществата, е огледално изображение на действителната звездна система Зета Ретикули

А в отговор на нейна молба, да й бъде позволено да докаже тази среща,главното същество й дава нещо като книга, която да й послужи като доказателство за срещата им. Разгръщайки книгата, Бети вижда по-скоро неразбираеми символи и съвсем малко йероглифи. Липсвали каквито и да е изображения, но вместо тях, навсякъде по "книгата" имало "рисунки", подобни на най-висшите архитектурни чертежи, които някога човечеството е виждало. По-късно, съществата вземат книгата, като й обясняват, че всъщност е по-добре, семейството да не си спомня за събитието. Факт е, че човешкия род, все още не може да възприеме напълно наличието на други разумни форми на живот във Вселената, заради липсата на достатъчно убедителен планетарен и еволюционен напредък. Вероятно те са видели спомените и мислите на семейство Хил. Човечеството за тях вероятно е като едно непроходило и непроговорило дете - тепърва трябва да премине през най-важните си еволюционни процеси, за да бъде напълно готово да приеме и да разбере, че Вселената е обитаема и че в почти всяка слънчева система в открития Космос, има разумни цивилизации. Бети казва, че са се разбирали така добре, сякаш говорели на английски, но тя остава с впечатлението, че всъщност са общували телепатично. Хуманоидите говорели разговорен английски, но от време на време обърквали съвсем основни думи и понятия. Например питали: „Какво е зеленчуци?", "Какво е жълто?”. Изглежда че нямали понятие и за това, какво е време, въпреки че използвали фрази като „Един момент”, защото питали: "Какво значи време?" и "Кои процеси наричате време, години, месеци и дни?". "Защо смятате, че "Няма време", какво изразявате с тези думи, какво е време?". Бети не си спомня, успява ли да им обясни и дали те са разбрали тези човешки понятия.

Били са особено заинтригувани от протезите на Барни. Бети обяснила, че той ги е получил след нараняване, но че много хора слагат протези когато остареят. Те не разбрали какво означава остаряване. "Остарявате? Този процес с вашето физическо тяло ли е свързан или с вашата висша енергия?". Хуманоидите завели Бети и Барни обратно до колата им, където двамата наблюдавали как НЛО-то отлита като светеща оранжева топка, първоначално бавно, после с невероятна скорост, по посока на лунната светлина, докато изчезва от взора им.

Д-р Саймън отбелязва, че разказите на Бети под хипноза съвпадат точно със съдържанието на кошмарите й и заключава, че най-вероятно отвличането на семейството Хил е продукт на фантазията им, базиран на сънищата на Бети и породен от страха, който са изживели от истинска среща с НЛО.

UFO-33
Действителната карта на Зета Ретикули

Въпреки това заключение, едно нещо учените така и не успяват да обяснят. Когато се върнали на Земята, Бети нарисувала карта на звездното небе, което видяла от кораба на извънземните и на показаната й от съществото, звездна карта. Учените се подиграли на семейството, твърдейки, че такива съзвездия в космоса не съществуват, но след повече от 50 години  стана ясно, че картата всъщност е реална!

Ученият Дейвид Сондърс, който открил съответствието е сигурен, че в центъра на рисунката на Бети е звездата Зета Ретикули - в съзвездието Мрежичка. Вероятността Бети да нарисува, реално съществуващо разположение на бинарна звездна система по случайност е невъзможно. И сега стана ясно, че Бети е казала истината. Такава информация през 1961г., жената е могла да получи само ако действително е виждала звездната система или ако тя и е била показана от близко разстояние, което само по себе си е трудно да се възприеме.

Разбира се, навремето никой не й повярвал. Но имало и други аномалии, които учените, така и не успели да обяснят. Връщайки се на Земята, Бети се събудила в скъсана рокля, а цялото й тяло било покрито със странен червен прах, който бил разпръснат по цялата й седалка в колата. Прахът е взет за анализ, но изследванията не успели да докажат неговия произход и химичен състав.

През 2003 г. Frontier Analysis Ltd. състави доклад с тема "Анализ на облеклото, носено от Бети Хил по време на отвличането на 19 септември 1961 г. в Ню Хемпшир".

Анализът заключава, че промените в основния цвят на роклята са оцветените в розово зони, като те са претърпели химически ефекти както върху боята, така и върху влакното. Проучването установява също, че тъканта е покрита с "биологично извлечен материал", съставен предимно от протеини. Резултатите ясно изключват всички естествени вещества, които биха попили от самата Бети, като урина, пот и повръщано. Този материал идва от външен източник, който изключва урината и потта на Бети ", отбеляза официалният анализ на роклята!

Освен странния прах, върху багажника на автомобила на отвлечената двойка, били открити необичайни светещи кръгове. Когато разследващите доближили до тези кръгове компас, стрелките му започнали да се въртят безумно.

Барни Хил починал на 25 февруари 1969 г., на възраст 46 г.  в резултат на  мозъчен кръвоизлив. Съпругата му Бети вярвала, че преждевременната смърт на съпруга й е свързана със стреса от отвличането.

Бети Хил починала на 17 октомври 2004 г. и през целия си живот продъ;жава да се занимава с разследване на НЛО събития и се опитва да докаже истинността на историята си.

Както се оказва в последствие – напразно. Защото тя е нарисувала реално съществуваща бинарна звездна система, за която е нямало откъде да знае, през 61-ва.

Местоположението на отвличането на семейство Хил е отбелязано със специален мемориал, издигнат от администрацията на щата Ню Хемпшир през 2011г.

Текст: Orion

В статията са използвани изображения и материали от Интернет.