Под пясъка на Сахара има мистериозни древни постройки! (видео)

Сателитни снимки разкриват интригуващи и мистериозни структури в пустинята Сахара. Конструкциите са или руини от пирамиди или допотопни останки. Съдейки от информацията, която съм проследявала и различните гледни точки, потопа е спорна тема сред учените, но има и такива, които са убедени, че с него изчезват древни цивилизации, които са били много по-напреднали от нас.

Сателитни снимки показват странни структури в пустинята Сахара. Изображение на кредит: Ангела Микол
Сателитни снимки показват странни структури в пустинята Сахара. Image credit: Angela Micol

Много хора свързват историята на Потопа с Библията. Въпреки това, историята на Ноевия ковчег не е просто една библейска история. Ной е бил известен под друго име в Индия, както и сред древните египтяни, и сред коренните жители на Америка, само за да спомена няколко култури, които са знаели за Ной.

structuresegypt2
Абу Сидхум, Египет от Google Earth. Image credit: Angela Micol

Някои от подробностите от историята за Ной изглеждат митични. Толкова много библейски учени вярват, че историята за Ной и ковчегът е била вдъхновена от легендарните истории за наводненията на близката Месопотамия от "Епос за Гилгамеш".
Според спорна теория, в далечното минало там наистина е имало наводнен район. Очарован от идеята, че историята на Потопа може да е вярна, Робърт Балард, един от най-добре познатите подводни археолози в света, решава да потърси следи от изгубена древна цивилизация, която може да разкрие повече информация за потопа.

Image credit: Angela Micol
Image credit: Angela Micol

Надяваме се, че един ден учените ще могат да представят солидни доказателства в подкрепа на древната история за Големия потоп и че ще ни предоставят повече информация за този период в нашата история, когато Земята е била мъртва и навсякъде е имало само, и единствено вода.. В същото време, можем да се възхищаваме и озадачаваме на древните структури, подобни на тези, открити от Ангела Микол, основател на The Satellite Archaeology Foundation, Inc.

Концепция на пирамидите, спрямо описанията на гръцкия историк Херодот.
Художествена интерпретация на пирамидите, спрямо описанията на гръцкия историк Херодот.

Въз основа на сателитни изображения, Микол предполага, че могилите може да представляват и ерозирани пирамиди.
При увеличените снимки се наблюдават структури, от купчина скални развалини. Най-голямата, изглежда има руините на квадратна сграда или стени на върха, но съм сигурна, че ще отнеме много време на разкопки, за да се разгадае мистерията.

Пирамидалната планина в Египет
Пирамидалната планина в Египет

"Открихме някои невероятни доказателства на мястото Abu Sidhum и то може да се окаже много по-стара местност, от останалите райони в Египет. Налице е ясна разделителна водна линия на всичките четири могили, при около 50 фута височина.
Ако се докаже, че тази част е една древна пирамида / могила, то тя може да датира от праисторическия период на древен Египет, правейки я една от най-старите известни пирамидални / могилни комплекси в Египет."

Древен скелет открит в Сахара
Древен скелет открит в Сахара - Image credit: Mary Anne Tafuri

Преди време учените откриват 20 скелета от каменната ера в пустинята Сахара. Предполага се, че мястото с откритите скелети е гробище на местните в онзи период хора. Сигурна съм, че има нещо огромно, което е скрито под пясъка, може би останки от древен град, на цивилизация, за която не сме чували и предполагали, че съществува.
„Ако това място се окаже древно и е исторически артефакт, то тогава историята на древен Египет ще бъде пренаписана!", казва Анджела Микол. Няма доказателства, че тези забележителни структури са преди Потопа, но никой не може да отхвърли възможността, че причина за тяхното унищожаване са опустошителните води.
Ангела Микол се свързала с екипа на експедицията в Египет, който посетил мястото Abu Sidhum.
Те изпратили подробно видео от могилите, показващи как те приличат на пирамиди, заедно с видео от глинени съдове, които са намерени в областта и помогнали, за това да се потвърди, че има нещо, което е погребано под пясъка близо до мястото Abu Sidhum.
Екипът използва метален детектор и за откриване на кухини, който е дал положителни резултати за тунели и кухини вътре във всичките четири могили. Екипът и самата Анджела Микол вярват, че са намерили храм или населявано място в близост до Abu Sidhum и част от това, което може да бъде Мастаба – древноегипетска гробница в близост до могилите!

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация

Автор: Ива Черногорска

Видео

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.