Способността за надежда, вяра, желание, мечтаене

От създателите на Материалът Ра.

ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА ТОЗИ ПРЕПИС: Това телепатично канализиране е взето от записите на седмичните учебни и медитационни срещи на Rock Creek Research & Development Laboratories и L/L Research. Предлага се с надеждата, че може да ви бъде полезно. Както същностите от Конфедерацията винаги подчертават, моля, използвайте вашия здрав разум и преценка, при възприемането на този материал. Ако нещо ви звучи истинско, чудесно. Ако нещо не е в съзвучие с вас, моля, загърбете го, защото нито ние, нито Конфедерацията, бихме искали да бъдем препъни камък за някого.

Неделна Медитация

2 януари, 1983

(М канализира)

[Аз съм Хатон,] и сега съм с този инструмент. Поздравявам ви с любовта и светлината на безкрайния Създател. Тъй като този инструмент харесва философията, бих искал да подчертая мястото на отделния човек. Никой не потъва сам. Хората, които не го харесват, или хората, които го мразят, се чувстват оправдани в чувството си и те също потъват. Хората, които го обичат, са засрамени и дори случайни познати, хора, които само го виждат да минава и никога не му говорят, имат по-малко интересно обкръжение. Част от тях потъват с него. И ако човек тръгне нагоре, той не върви сам. Хората, които не го харесват или го ненавиждат, не могат да оправдаят мнението си. Приятелите му са вдъхновени от него, а хората, които го виждат да минава, са обогатени. Никой човек никога не е сам. Не казвайте, „Е, беше само един човек,’’ защото никога не е само един човек. Аз съм Хатон. Оставям този инструмент.

(Карла канализира)

Аз съм Хатон и сега съм с този инструмент, и ние от известно време се обаждаме на, „Почакай малко,” защото този инструмент винаги казва „Почакай малко” когато опитваме да се свържем с него. Въпреки това откриваме, че има искане от всеки от другите инструменти този инструмент да бъде използван за част от вашето време и затова ще използваме този инструмент [за малко]. Поздравяваме ви още веднъж в любовта и в светлината на безкрайния Създател. Желаем ви благословия и слава, и мир. Често е казвано сред вашите хора, „Пожеланията не си заслужават. Желанието не е съществено.” И, приятели мои, именно за тази точка от любовта бихме говорили тази вечер.

Каква страхотна невидима мрежа има, която контактува с всичко, което съществува, но особено във вашата плътност, каква голяма връзка има между отделните същности на вашата планета. Този, който ви е известен като Исус, подсказваше, че ако една същност нахрани или посети, или помогне на друга същност, дори и такава, на която е гледала като маловажна, то същността е нахранила или е посетила или е помогнала на Създателя. Това е вашето единство, това е вашата реалност. Вие сте едно, приятели мои, защото всички вие сте Създателят, всеки блести в уникалните си фасети като скъпоценен камък, който сте направили от себе си, но всеки е част от цялото, което е творението. Колко пъти сте си пожелавали и стана ли така? Подсказваме ви, приятели, че способността да се надява, да вярва, да желае, да мечтае, е един от най-мощните ресурси на ума ви и той алармира цялото ви същество, така че това, което наричате вашето бъдеще, да бъде проектирано отново и отново от всяко искане, всяко желание, за да можете да получите това, което желаете. Във вашата илюзия, връзката между желанието и имането обикновено е невидима, защото в илюзията времето върви с вас като непокорен гигант, изкривявайки истинските взаимовръзки, и ги кара да изглеждат нереални. Въпреки това, способността да се надява работи в това, което можете да наречете време/пространство, където няма време, както го познавате, и връзката между надеждата и изпълненото желание е съвсем ясна.

Ето защо, приятели мои, първото нещо, което бихме ви предложили да направите, е да бъдете внимателни и грижливи в своите искания, надежди и желания, тъй като неизбежно задействате онези неща, които ще се случат, за да могат вашите надежди да бъдат изпълнени. Не ще се надявате напразно, но ако се надявате без дълбочина, без сърце, тогава това, което получавате, ще бъде плитко и неудовлетворително. В този сезон на вашата планета, който преживявате по това време, вашият растителен свят е завършил надеждата си, така да кажем. За всяко семе, което се намира в дълбоката и тъмна земя, чакайки лютия мраз, е твърдата обвивка на живото желание за живот, за растеж, за служба.

Това е второто нещо, което бихме предложили да вземете предвид, във връзка с пожелаването. Когато искате, надявате се, желаете или търсите, в природните модели ще се появи сезон на инкубация. Вие сте засадили семето, сега трябва да пуснете този стремеж на твърдия мраз от медитация и мълчание. След време на вашата планета идва пролетта и ето, семето, което е паднало в добра почва, цъфти и процъфтява и привлича мнозина с богатството на своя цъфтеж. Така вашите желания ще се сбъднат при вас, цвят след цвят, разклонение след разклонение, докато всичко е стократно повече, отколкото бихте могли да пожелаете.

Това е третото нещо, което бихме ви подсказали, че в много случаи семето, което сте засадили чрез желание, искане, от надежда разцъфва в цвят, който не е разпознаваем, тъй като вие като същност ще сте се променили от онова същото мълчание. Вече сте се преобразили и ще търсите още по-нататък. И когато откриете проявления, цъфтящи около вас, може да е много трудно да разберете личния характер на едно безлично събитие. И си казвате, може ли на това да съм се надявал? Да, приятели мои. Всяко нещо, което се случва, е цъфтеж на това, на което сте се надявали. Всяко събитие е било инкубирано и е нараствало. Междувременно, вие самите сте надраснали човека, който сте били, когато за пръв път сте се надявали.

Описваме ви труден път, понякога объркващ път, но това е пътят на трансформацията и той, докато продължавате да дисциплинирате своите желания, искания и надежди за вашето бъдеще, ще започне да ви предлага голямо множество благословии, разцвета на много предишни надежди и медитации. Самите ние се надяваме да ви бъдем в служба. Единствената ни цел да говорим чрез инструменти като този е, че по някакъв начин можем да ви помогнем, докато се движите през нощите, осветени от луната, във вашето вътрешно търсене, през най-ярките обеди във вашето външно търсене, през всички условия и всички изненади. Наясно сме, че всеки намира вдъхновение по различен начин. Можем само да се надяваме, че можем да бъдем от малка помощ за всеки, защото това е нашият начин на учене и растеж. Както ние сме в служба на вас, така и нашите надежди влизат в пълна сила, а нашето вдъхновение се умножава стократно.

В този момент бихме искали да се прехвърлим на тази, позната като K. Аз съм Хатон.

(К канализира)

Аз съм Хатон. Този инструмент беше уловен неочаквано за нея самата, защото тя си седеше тук, наслаждавайки се на вече казаното. Въпреки това, тъй като този инструмент поглежда назад към желанията от много години, може да види валидността на направените изявления, и бихме подсказали допълнително, че когато всеки от нас навлиза в новата година, можем да си зададем въпроса: Как искаме да изглежда краят на годината или какво искаме да бъде през следващите няколко години, както вие мислите за времето. Защото наистина, ние засаждаме така буквално за нашето бъдеще, както го наричаме, както го знаем, както буквално засаждаме семето в земята през пролетта. Очевидно е, че човек вижда в света, в който живеем, че някои семена не са донесли най-добрите резултати. Затова просто ще ви оставим тази вечер с тази мисъл, засадена здраво в ума ви, за разглеждане. За мен беше голямо удоволствие да бъда с вас, както винаги, и ние ви оставяме да се радвате на любовта и светлината на безкрайния Създател. Аз съм Хатон.

(Джим канализира)

Аз съм Латвий и ви поздравявам, приятели мои, в любовта и светлината на нашия безкраен Създател. За нас е привилегия, за пореден път да бъдем помолени да присъединим нашите вибрации, към тези от тази група. Благодарим ви, че поискахте нашето присъствие. Надяваме се, че нашето желание да бъдем полезни, като се опитваме да отговорим на вашите въпроси, ще даде плода, който ще бъде полезен в пътуването ви. Можем ли да попитаме в този момент за първото запитване.

C: Да, Латвий, би ли могъл да ме просветлиш за това какво е емоцията на гнева?

Аз съм Латвий. За начало може ли да подскажем, братко мой, че ако човек изследва внимателно емоцията, наречена гняв, той ще открие, че това е, което можете да наречете другата страна на монетата, която е любов. Защото, ако човек се опита да обича, човек се опитва да даде свободно от себе си на друг. И все пак, на вашата планета тази концепция намира малко чисти изрази. Понятието любов е смесено, така да кажем, с вашите концепции за търговия и бартер. В тази концепция са поставени условия, така че когато човек дава от себе си, дава от чувствата и емоциите на сърцето на съществото си, доста често очаква, че този, който получава любовта, трябва да отвърне също по някакъв подобен начин. И така любовта не е дадена свободно. Когато това възприятие се задържи в съществото на един любящ – че трябва да му бъде върнато, че не му е отвърнато – често започва растежът на онази емоция, която се превръща в гняв. Това чувство на гняв е изкривяване на любовта, на която не е отвърнато. Гневът нараства, когато същността чувства, че е била, така да кажем, измамена или предадена. Така, ако погледнете към сърцето на гнева, ще намерите някакво изкривяване, което ще ви отведе до сърцето на любовта.

Можем ли да ти отговорим допълнително, братко мой?

C: Да. Задавам тези въпроси, защото в момента преживявам изключително трудно време със справянето с гнева, и по-рано днес имах освобождаване на тази емоция и след това, гледайки назад, не можах да се видя по време на освобождаването, а тези около мен, включително моето малко бебе, като че ли дори не ме познаха, когато бях в това състояние. Има ли нещо друго, което поема контрола, когато изведнъж се освободят чувствата на неудовлетвореност?

Аз съм Латвий и съм наясно със запитването ти, братко мой. Въпреки че е възможно същества от елементална или дори негативна природа, да използват такива случаи, за да затвърдят концепцията за разделение, която гневът демонстрира, най-обикновено става така, че както изразът на любовта в чистата ѝ форма е изкривен и блокиран, така предизвиквайки гнева, така и изразът на гняв е блокиран за част от това, което наричате време. Това предизвиква в същността, блокираща гнева, натрупване, което може да се оприличи на айсберга, където се вижда само върхът и един малък спусък е всичко, което е необходимоq за останалото да излезе наяве и за същността, изразяваща гнева, който е бил натрупан и блокиран, да се показва като друга същност. Ако този гняв и неговото блокиране, любовта и нейното блокиране бъдат разгледани, същността ще намери в тази ситуация голямата възможност за изживяване и изразяване на любовта в чистия ѝ вид. Защото, когато гневът най-накрая избухне, тогава ситуацията е такава, че е много трудно да се игнорира по-нататък, а помирението може да започне и този път може да доведе до сърцето на любовта.

Можем ли да ти отговорим допълнително, братко мой?

C: Да. Изключително ми е трудно да се справям с фрустрациите, когато се случат и държа много неща в бутилка, плътно вътре в мен. Много рядко съм в състояние да се отворя пред другите и да освободя гнева, преди да стигне до момент, в който просто избухне. Не искам конкретика, но ще Ви бъда благодарен, ако ми говорите как човек може да освободи гнева си, преди да се стигне до момент, в който човека избухне.

Аз съм Латвий. Братко мой, може ли да ти предложим да наблюдаваш градината през пролетта. Както семената са засети и покълват, така покълват и тези семена, които не са били желани, плевелите. И когато тази градина се игнорира ден след ден, плевелите стават големи и започват да задушават семената, които са били предназначени да бъдат в градината. Докато се движите през вашата илюзия, отделяйте време всеки ден в своето медитативно състояние, за да разгледате катализаторите, които сте изпитвали всеки ден. Там, където откриете гняв, не е необходимо той да бъде изразяван към същността във вашата физическа илюзия, за да може катализаторът да работи и да ви научи на урока, който желаете. Вместо това можете да изпитате този гняв по време на медитация и да позволите на този гняв да се издигне, докато не завладее сетивата ви, както се е случило днес. Тогава вижте в ума си баланса на гнева. За един момент визуализирайте безусловната любов. Тогава позволете на вътрешните си сетива да преминат от непреодолимия гняв чрез собствената му енергия, към любов. Позволете това да се случи, докато не почувствате любов в същата пропорция, в която сте изпитали гняв. Тогава гледайте на себе си като на две средства на Твореца да познае себе си във вашето същество и почувствайте след това приемането на себе си от себе си, докато изразявате и гняв, и любов.

Ако поглеждате на живота си и уроците си всеки ден по този начин в медитация, вие ще постигнете същото като градинаря, който скубе плевелите всеки ден, така че плодовете на градината да имат шанс за реколта.

Можем ли да ти отговорим допълнително, братко мой?

C: Не, благодаря ви. Бяхте ми от голяма помощ.

Аз съм Латвий. Ние сме ви много благодарни, братко мой, че ни позволи тази служба. Може ли да помолим за друго запитване по това време?

M: Имам един, и той е толкова маловажен, колкото беше задълбочен този на С. И всъщност това не е моя работа, но бих искал да знам, дали смятате, че е правилно, ако ми кажете какви тела имате в петото измерение и какъв вид сте имали в четвъртото измерение и имате ли два или повече пола? Това всъщност не е моя работа, така че ако смятате, че не би трябвало да знам, не е нужно да ми отговаряте.

Аз съм Латвий и не се засрамвай от такова запитване. Ние от Латвий обитаваме плътността на пет. Това е плътността на светлината, търсенето на мъдрост. В нашата специфична плътност, напредъкът ни по еволюционния път сега ни позволява да бъдем по-тясно приведени в съответствие с това...

Линк към пълния превод на сесията в сайта на L/L Research

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine