Стотици свидетели на „НЛО битка“ през 1665г.

На 08 април 1665 г., около 14 ч на обяд, рибари, които ловували в близост до Barhöfft (по това време той е бил град в Швеция, но сега се намира в Германия), са съобщили за кораби (в общоприетия смисъл на кораб), които се сражавали в небесата. След битката, тъмен обект увиснал в небето.

ovni-Fresco-Rumania"След известно време кръгъл, плосък обект дойде от небето и изглеждаше като чиния, наподобяваща огромна шапка на човек ... Цветът му беше подобен на тъмна луна и се носеше точно над Църквата Свети Николай. Там обектът остана неподвижен до вечерта. Рибарите, изплашени до смърт, не желаели да наблюдават случващо се и обхванали с ръце лицата си. През следващите дни, те усетили гадене и потрисане на цялото тяло, както и силна болка в главата, при самия спомен за това, което са видели. Много учени са разсъждавали дълго и упорито за случилото се.", пише Erasmus Francisci в Der wunder-reiche Ueberzug през 1689 г. Francisci е събрал записите от 1,665 свързани събития. Но тогавашните учени, така и не са могли да открият причината за това събитие. "

chrisaubeck_martinshough
Chris Aubeck и Martin Shough

През юни 2015 г. в бр 22 на списание EdgeScience, Chris Aubeck и Martin Shough публикуват подробностите за своето разследване върху събитията от 1665г. Aubeck е доказал се автор по темата за НЛО и основател на историческото общество Exchange Magonia, проект на международните архиви, който разглежда тези обекти като "важни за историята на човечеството". Shough е научен сътрудник в Националния център за отчитане на Аномални явления (NARCAP).

След като обсъдили различните възможни обяснения за този феномен, те елиминирали някои природни явления. Позицията на слънцето, което е описано в докладите, елиминира възможността за ледено хало, например.

Може ли това да е мираж?

1024px-scm-480x320
Оптичното явление "Фата Моргана"

Фата Моргана е вид мираж, който се появява точно над хоризонта, когато много термични слоеве са налични във въздуха. Този мираж постоянно се движи, а понякога може да създаде впечатлението, че обектите плават в небето, точно над хоризонта. Събитията от 1665г. са описани така, че се случват много нависоко в небето, откъдето Фата Моргана може да се появи. Но миража не може да обясни подобните на чиния предмети или описаната "шапка", която е останала неподвижна чак до вечерта, защото миража не остава стабилен за дълго.

Дали това би могло да бъде ято птици?

imagesbirds
Облак от ято скорци

"Битката", сякаш е започнала след появата на ято птици. Aubeck и Shough обобщават в докладите: "Появило се голямо ято птици в небесата, то бързо се премества в унисон за известно време, като птиците образуват форма, наподобяваща "дълъг коридор в една къща." Необичайно широките скорци могат да предизвикат появата на подобна сцена, казват Aubeck и Shough. Ятата от птици понякога се обединяват, за да образуват добре дефинирани маси, които се движат в определени фигури преди кацане. Може би през пролетта на 1665 необичайното време, е било причина по-голям брой скорци, да се придвижат на запад от Балтийско море.

Птицата не може да лети докато се стъмни и това не обяснява тъмния обект, който е останал "висящ" във въздуха до вечерта. Възможно ли е, две необичайни явления да са действали едновременно, създавайки батална сцена, или действително мистериозен обект е кръжал в небето на 08 април 1665 година?
Aubeck и Shough казват, че това е "забележително събитие, което трябва да се разглежда като едно от първите документирани, за наблюдение на НЛО, в историята".
Важно е да не се гледа с насмешка на тази "НЛО битка" - сблъсък между цивилизациите горе на небето над Barhöfft. Трябва да знаете, че явленията са склонни да манипулират нашата действителност и да влияят на нашето съзнание с една много специфична цел. Това може да бъде "действителен случай", който представя демонстрация на неизвестна, вероятно извънземна сила. Друг е въпроса, каква е била целта на тази битка!

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация

Top Facebook Reach
Топ Фейсбук Обсег

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.