Суперхората на бъдещето

Нанобот импланти могат да свържат мозъците ни с Интернет и да ни превърнат в "богове"... Според изследователите, в скоро време, нанобот импланти ще могат да свържат мозъците ни с Интернет и да ни помогнат да се превърнем, в следващата стъпка в еволюцията ни като човешки същества, в нещо като "Бог" със супер интелект.

military-nanobotВсичко това може да стане реалност според компютърни специалисти, което ще позволява на хората буквално да направят резервно копие на спомените си, чрез нанобот технологията и дори да общуват чрез нея, като същевременно тя ще позволява на човечеството да разшири творчеството и емоциите си, и да премахва психологическите граници.

Според учения и изобретател Рей Кърцуайл - описващ себе си като футурист, който работи по проекта на Google за създаването на изкуствен интелект, тази следваща стъпка може да ни превърне в супер-хора. Кърцуайл прогнозира, че до 2030 г., хората ще разчитат на наноботи, които ще бъдат имплантирани в неокортекса, включвайки или изключвайки хората директно към света около тях.

Това ще им позволи да изпращат имейли и снимки между мозъците си. Тази революционна технология, може да позволи на хората да създават "архивиране на файлове" на спомени и мисли, в случай, че нещо се изгуби.

superhumanКърцуайл казва, че наноботите ще могат на теория да разширят капацитета ни за емоция и креативност. Информацията съхраняваща се в облак, в съчетание с мощта на изкуствения интелект, ще превърне хората в "богове".

Г-н Кърцуайл казва: "Има красота, любов, креативност и интелигентност в света, и всичко това идва от неокортекса.

"Ние ще бъдем в състояние да разширим неокортекса и по този начин ще станем подобие на Бог.

"Ще добавим допълнителни нива на абстракция, и създавайки по-дълбоки и изразни средства, ще бъдем по-музикални, ще бъдем по-забавни, по-секси и по-добри при изразяване на мили и нежни чувства."

Кърцуайл е убеден, че в близко бъдеще, би било възможно да се използва допълнително мозъчната активност, предоставена от наноботи за стимулиране на човешкия разум на друго ниво.

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.

(Visited 1 times, 1 visits today)