Никола Тесла: В интериора на Земята има енергия на радост, мир и любов

“Можем да поливаме другите енергии, като положителна ментална енергия. Те са в музиката на Бах или Моцарт, или в стиховете на великите поети. В интериора на Земята има енергия на радост, мир и любов. Техните изрази са цвете, което расте от Земята, храната, която извличаме от нея, и всичко, което прави родината на човека. Години наред търся начина, по който тази енергия може да повлияе на хората. Красотата и ароматът на розите могат да се използват като лекарство, а слънчевите лъчи като храна. Животът има безкраен брой форми и задължението на учените е да ги открият във всяка форма на материя ”

Интервю с Никола Тесла (1899): "В интериора на Земята има енергия на радост, мир и любов"

ЖУРНАЛИСТ: Г-н Тесла, вие сте си спечелили славата на човека, който се е намесил в космическите процеси. Кой сте вие, г-н Тесла?

ТЕСЛА: Това е правилен въпрос, г-н Смит, и аз ще се опитам да ви дам правилния отговор.

ЖУРНАЛИСТ: Някои казват, че сте от Хърватия, от района, наречен Лика, където заедно с хората растат дървета, скали и звездно небе. Казват, че родното ви село носи името на планинските цветя и че къщата, в която сте родени, е до гората и църквата.

ТЕСЛА: Наистина, всичко е вярно. Гордея се със сръбския си произход и с моята хърватска родина.

ЖУРНАЛИСТ: Футуристите казват, че двадесети и двадесет и първи век са родени в главата на Никола Тесла. Те празнуват обратното магнитно поле и пеят химни за индукционния двигател. Творецът им се нарича ловец, който е хванал светлината в мрежата си от дълбините на земята и войнът, който е завладял огън от небето. Бащата на променливия ток ще накара физиката и химията да доминират в половината свят. Промишлеността ще го обяви за върховен светец, банкер за най-големите благодетели. В лабораторията на Никола Тесла за първи път е разбит атом. Създадено е оръжие, което причинява земетръсни вибрации. Открити са черни космически лъчи. Пет раси ще му се молят в Храма на бъдещето, защото те са научили голяма тайна, че четирите елемента Емпедокъл могат да се напояват с жизнените сили на етерите.

ТЕСЛА: Да, това са някои от най-важните ми открития. Но, аз съм победен човек. Не съм постигнал най-голямото, което мога.

ЖУРНАЛИСТ: Какво е това, г-н Тесла?

ТЕСЛА: Исках да осветя цялата земя. Има достатъчно електричество, за да издигнем второ слънце. Светлината ще се появи около екватора, като пръстен около Сатурн.

Човечеството не е готово за великото и доброто. В Колорадо Спрингс накиснах земята с електричество. Също така можем да напояваме другите енергии, като положителна ментална енергия. Те са в музиката на Бах или Моцарт, или в стиховете на великите поети. В интериора на Земята има енергия на радост, мир и любов. Техните изрази са цвете, което расте от Земята, храната, която извличаме от нея, и всичко, което прави родината на човека. Години наред търся начина, по който тази енергия може да повлияе на хората. Красотата и ароматът на розите могат да се използват като лекарство, а слънчевите лъчи като храна. Животът има безкраен брой форми и задължението на учените е да ги открият във всяка форма на материята. Три неща са от съществено значение в това. Всичко, което правя, е да ги търся. Знам, че няма да ги намеря, но няма да се откажа от тях.

ЖУРНАЛИСТ: Какви са тези неща?

ТЕСЛА: Единия проблем е храната. Каква звездна или земна енергия да нахрани гладните на Земята? С каквото вино да утолят всичката си жажда, за да могат да развеселят сърцето си и да разберат, че те са Богове?

Другото е да се унищожи силата на злото и страданието, в което минава животът на човека! Понякога те двете се появяват като епидемия в дълбините на космоса. През този век болестта се е разпространила от Земята във Вселената.

Третото нещо е: Има ли излишна Светлина във Вселената? Открих звезда, която по всички астрономически и математически закони може да изчезне и че изглежда нищо да се промени. Тази звезда е в тази галактика. Нейната светлина може да се появи в такава плътност, която се вписва в сфера, по-малка от една ябълка, по-тежка от нашата Слънчева система. Религиите и философиите учат, че човек може да стане Христос, Буда и Зороастър. Онова, което се опитвам да докажа, е по-диво и почти недостижимо. Това е какво да правите във Вселената, така че всяко същество се ражда като Христос, Буда или Зороастър.

Знам, че гравитацията е предразположена към всичко, от което се нуждаете, и моето намерение не е да правя летателни апарати (самолети или ракети), а да науча човек да си възвърне съзнанието на собствените си крила… Освен това; Опитвам се да събудя енергията, съдържаща се във въздуха. Имаме основните източници на енергия. Това, което се счита за празно пространство, е просто проява на материя, която не се събужда. Няма празно пространство на тази планета, нито във Вселената. В черните дупки, за които говорят астрономите, са най-мощните източници на енергия и живот.

ЖУРНАЛИСТ: На прозореца на стаята ви в хотел „Валдорф-Астория“, на тридесет и третия етаж, всяка сутрин птиците кацат.

ТЕСЛА: Човек трябва да е сантиментален към птиците. Това е заради крилата им. Човекът ги имаше веднъж, истински и видими!

ЖУРНАЛИСТ: Не сте спрели да летите от времето на онези далечни дни в Смилян!

ТЕСЛА: Исках да летя от покрива и паднах: детските изчисления може да са грешни. Не забравяйте, че младежките крила имат всичко в живота!

ЖУРНАЛИСТ: Били ли сте някога женен? Не е известно, да имате привързаност към любовта или към жена. Снимки от младежките ви години доказват, че сте били красив мъж.

ТЕСЛА: Да. Не съм. Има две гледни точки: голяма привързаност или изобщо никаква. Центърът служи за подмладяване на човешката раса. Жените за определени хора подхранват и укрепват тяхната жизненост и дух. Да бъдеш сам ще направи същото за други хора. Аз избрах този втори път. Да бъда сам!

ЖУРНАЛИСТ: Вашите почитатели се оплакват, че атакувате относителността. Странно е вашето твърдение, че материята няма енергия. Всичко е пропито с енергия, къде е?

ТЕСЛА: Първо бе енергията, а после материята.

ЖУРНАЛИСТ: Г-н Тесла, все едно, когато казахте, че сте родени от баща си, а не от вас.

ТЕСЛА: Точно! Ами раждането на Вселената? Материята се създава от първоначалната и вечна енергия, която ние познаваме като Светлина. Тя свети и се появяват звезди, планети, човек и всичко на Земята и във Вселената. Материята е израз на безкрайни форми на Светлина, защото енергията е по-стара от нея. Има четири закона на Сътворението. Първият е, източникът на всички объркващи, тъмни сюжети, които умът не може да си представи, или да бъдат математически измерени. В този сюжет се вписва цялата Вселена. Вторият закон е разпространението на тъмнината, която е истинската природа на Светлината, от необяснимото и се трансформира в Светлина. Третият закон е необходимостта Светлината да се превърне в материя от Светлина. Четвъртият закон е: без начало и без край; трите предишни закона винаги съществуват и Сътворението е вечно.

ЖУРНАЛИСТ: Вие стигате толкова далеч във враждебността си към теорията на относителността. Че даже изнасяте лекции срещу създателя ѝ.

ТЕСЛА: Запомнете, не пространството се изкривява, а човешкият ум, който не може да осъзнае безкрайността. Ако създателят на теорията за относителността я осъзнава добре, то той би получил безсмъртие, даже физически, стига да е доволен от това. Аз съм част от Светлината и тя е музика. Светлината насища всичките ми шест сетива – виждам я, чувам, докосвам, помирисвам, и мисля. Мислейки за нея означава моето шесто чувство. Частиците светлина са написани ноти. Една светкавица може да е цяла соната. Хиляди светкавици са цял концерт.

Числата и уравненията са знаци, които описват музиката на Светлината. Ако Айнщайн беше чул тези звуци, той нямаше да измисля теория на относителността. Тези звуци служат като съобщения за смисъла на живота, че Вселената съществува в перфектна хармония и красотата ѝ е и причина и следствие на Сътворението. Нютон е научил, че тайната се крие в геометричната подредба и движението на небесните тела. Той разбрал, че във Вселената действа висш закон на хармонията. Изкривеното пространство е хаос, хаосът не е музика.

ЖУРНАЛИСТ: Г-н Тесла, чувате ли тази музика?

ТЕСЛА: Чувам я през цялото време. Моето духовно ухо е толкова голямо, колкото небето, което виждаме над нас. Моето естествено ухо се увеличи от радара. Според теорията на относителността, две успоредни линии ще се срещнат в безкрайност. С това извитата Айнщайн ще се изправи. Веднъж създаден, звукът продължава вечно. За човека тя може да изчезне, но продължава да съществува в тишината, което е най-голямата сила на човека. Не, нямам нищо против господин Айнщайн. Той е добър човек и е направил много добри неща, някои от които ще станат част от музиката. Ще му пиша и ще се опитам да му обясня, че етерът съществува и че неговите частици са това, което поддържа Вселената в хармония и живота във вечността.

ЖУРНАЛИСТ: Кажете ми, моля, при какви условия Ангел може да се адаптира на Земята?

ТЕСЛА: Имам десет от тях (от условията -бел.ред.). Запишете всичко бдително.

ЖУРНАЛИСТ: Ще документирам всичките ви думи, Уважаеми г-н Тесла.

ТЕСЛА: Първото изискване е висока осведоменост за неговата мисия и работа, която трябва да свърши. Той трябва, макар и смътно, да е съществувал в ранните дни. Нека да не сме фалшиво скромни; Дъбът знае, че е дъб, храстът до него е храст. Когато бях на дванадесет, бях сигурен, че ще стигна до Ниагарския водопад. За повечето от моите открития знаех в детството си, че ще ги постигна, макар и не напълно очевидни… Второто условие за адаптиране е решителността. Всичко, което можех, завърших.

ЖУРНАЛИСТ: Какво е третото условие за приспособяване, г-н Тесла?

ТЕСЛА: Ръководство за всички жизнени и духовни енергии при раждането. Оттам пречистването на многото ненужни ефекти и нужди, които човек има. Ето защо не съм загубил нищо, а просто съм го придобил.

Така се наслаждавах на всеки ден и всяка нощ. Запишете: Никола Тесла беше щастлив човек… Четвъртото изискване е да се приспособи физическия механизъм за работа.

ЖУРНАЛИСТ: Какво имате предвид, г-н Тесла?

ТЕСЛА: Първо, поддържането на сглобката. Тялото на човека е съвършена машина. Познавам своят цикъл и какво е добро за него. Храната, която консумират почти всички хора, за мен е вредна и опасна. Понякога си представям, че главните готвачи в света са в конспирация срещу мен ... Докосни ръката ми.

ЖУРНАЛИСТ: Студена е!

ТЕСЛА: Да. Кръвта може да бъде контролирана и много други процеси в и около нас, също могат да се контролират. Защо сте уплашен, младежо?

ЖУРНАЛИСТ: Това е история, която Марк Твен е написал за тайнствен непознат, тази прекрасна книга за Сатаната, вдъхновена от вас.

ТЕСЛА: Думата „Луцифер“ е по-очарователна. Г-н Твен обича да се шегува. Като дете бях изцелен веднъж, след като прочетох книгите му. Когато се срещнахме тук и му разказахме за това, той беше толкова докоснат, че извика. Станахме приятели и той често идваше в лабораторията ми. Веднъж той поиска да му покаже машина, която чрез вибрация предизвиква чувство на блаженство. Това беше едно от тези изобретения за забавление, което понякога обичам да правя. Предупредих г-н Твен да не остава под тези вибрации. Той не слушаше и остана по-дълго. Завърши така, като ракета, която държеше панталоните си, той се втурна стремглаво в съседната стая. Беше дяволско смешно, но аз запазих сериозното си излъчване.

Но, за да коригира физическите си процеси, в допълнение с храната, сънят е много важен за организма. От дълга и изтощителна работа, която изисква свръхчовешки усилия, след един час сън аз бих се възстановил напълно. Натрупах способността да управлявам съня си, да заспивам и да се събудя в определеното от мен време. Ако направя нещо, което не разбирам, принуждавам се да мисля за това в съня си и така намирам решение. Вътре в своите сънища!

Петото условие за настройка е паметта. Може би за повечето хора, мозъкът е пазител на знанието за света и знанието, придобито през живота. Моят мозък се занимава с по-важни неща, отколкото да си спомня, той избира какво се изисква в даден момент. Това е навсякъде около нас. Само трябва да се консумира. Всичко, което веднъж видим, чуем, прочетем и научим, ни придружава под формата на светлинни частици. Моите светлинни частици са послушни и верни. Фаустът на Гьоте, любимата ми книга, аз научих от сърце наизуст на немски като студент и сега всичко в нея мога да рецитирам. Аз поддържах изобретенията си от години в „главата си“ и едва тогава ги осъзнах.

ЖУРНАЛИСТ: Вие често споменавате силата на визуализацията.

ТЕСЛА: Може би ще трябва да благодаря на визуализацията за всичко, което съм измислил. Събитията от моя живот и моите изобретения са реални пред очите ми, видими като всеки случай или предмет. В младостта си се страхувах, че не знам какво е, но по-късно се научих да използвам тази сила като изключителен талант и дар. Аз я подхранвах и ревностно охранявах. Направих и корекции чрез визуализация на повечето от моите изобретения и ги завърших по този начин, чрез визуализация умствено решавам сложни математически уравнения. За този дар, който имам, ще получа ранг Високи Лама в Тибет.

Зрението и слухът ми са перфектни и, смея да кажа, по-силни от тези на другите хора. Чувам гръмотевица от сто и петдесет мили разстояние и виждам цветове на небето, които другите не могат да видят. Това разширяване на зрението и слуха, имах като дете. По-късно съзнателно доразвих.

ЖУРНАЛИСТ: В младежта няколко пъти сте били сериозно болен. Дали болестите са необходими за адаптирането?

ТЕСЛА: Да. Често е резултат от изтощение или липса на жизнена сила, но също чрез заболяванията има и пречистване на ума и тялото от натрупаните токсини. Необходимо е човек да страда от време на време. Източникът на повечето болести е в духа. Затова духът ни може да излекува повечето болести. Като студент се разболях от холера, която бушуваше в района на Лика. Бях излекуван, защото баща ми най-накрая ми позволи да уча технологиите, което беше моят живот. Илюзията за мен не беше болест, а способността на ума да проникне отвъд трите измерения на земята. Имах ги цял живот и ги приемах като всички други явления около нас. Веднъж, в детството, ходех по реката с чичо и казвах: „От водата ще се появи пъстърва, аз ще хвърля камък и тя ще бъде отрязана.” Това се случи. Уплашен и удивен, чичо извика: „Bade retro Satan’s!“ ("Върни се назад, Сатана " или "Стъпка назад, Сатана", " Отдръпни се , Сатана" – от латински – бел.ред.) - Беше образован и говореше на латински… Бях в Париж, когато видях смъртта на майка ми. В небето, беше пълно със светлина и музика, рееха се прекрасни същества. Едно от тях имаше характера на майка ми, която ме гледаше с безкрайна любов. Когато видението изчезна, знаех, че майка ми умря.

ЖУРНАЛИСТ: Какво е седмото условие?

ТЕСЛА: Знанието как духовната и жизнената енергия се трансформират в това, което искаме. Осмото е придобиването на контрол върху всички чувства. До това знание или се стига чрез много години труд, или е вродено. Създадох от себе си това, което исках – духовна и изпълнена със смисъл машина.

ЖУРНАЛИСТ: Деветото условие, господин Тесла?

ТЕСЛА: Прави всичко във всеки момент, така че да не забравяш кой си и защо си на Земята.

ЖУРНАЛИСТ: Какво е последното условие?

ТЕСЛА: То е и най-важното. Напиши: „Господин Тесла си игра. Той си игра цял живот и се забавляваше.“

ЖУРНАЛИСТ: Това свързано ли е с вашите изобретения? Игра ли е?

ТЕСЛА: Да, драги ми. Толкова обичах да си играя с електричеството. Винаги ми става неприятно, когато чуя историята за Прометей, който откраднал огъня, за да го даде на хората. Зевс нямал ли е достатъчно светкавици, че е наказал Прометей само за една? А светкавиците са най-красивите играчки на света.

ЖУРНАЛИСТ: Обърквате ме, като твърдите, че вашите открития и изобретения са плод на една игра. Много хора ще се намръщят.

ТЕСЛА: Проблемът е, че хората са прекалено сериозни. Ако не бяха, щяха да са по-щастливи и да живеят по-дълго. Една китайска поговорка гласи, че сериозността скъсява живота. За да не се мръщят хората, нека се върнем на нещата, които те смятат за важни.

ЖУРНАЛИСТ: Читателите биха искали да чуят философията ви за живота.

ТЕСЛА: Животът е ритъм, който трябва да се осъзнае. Аз чувствам този ритъм, насочвам го и го глезя. Той е бил много благодарен към мен и ме е дарил със знанията, които имам. Всичко живо се намира в сложни и прекрасни взаимоотношения: човекът и звездите, амебите и Слънцето, сърцето и кръвообращението, и всичко това в безброй мултивселени. Тези връзки са неразрушими, но могат да бъдат обладани, за да се създават нови връзки, които не нарушават предишното състояние на света.

Вселената е жива във всичките си проявления. Прилича на мислещо животно. Дори камъните са съзнателни същества като хората растенията, хората и животните. Звезда, която блести, иска да бъде видяна и ако не сме толкова погълнати от себе си, ще разберем съобщението ѝ. Дишането, зрението и слухът на човек, трябва да са в синхрон с дишането, зрението и слухът на Вселената.

ЖУРНАЛИСТ: Струва ми се, че долавям философия от будистки текстове?

ТЕСЛА: Точно така. Има едно изначално познание, което човек винаги е притежавал. Вселената се състои само от една субстанция, която има безброй проявления. Посланията са навсякъде около нас, просто ние сме глухи и слепи за тях. Ако се свържем с тях психически, те започват да излизат наяве. Има много ябълки, но само един Нютон. Той е имал нужда само една ябълка да падне пред него.

ЖУРНАЛИСТ: Ще ви питам нещо, което трябваше да ви попитам още в началото на разговора ни. Какво е за вас електричеството?

ТЕСЛА: Електричеството е всичко. Светлината е първоизточник на всичко. Тя е също и дистрибутор на всички проявления на Вселената. Аз съм електричество в човешка форма. Вие също, само че не го разбирате.

ЖУРНАЛИСТ: Работници във вашата лаборатория казват, че се наблюдават светлинни проблясъци и пламъци, когато сте ядосан или се чувствате застрашен. Вярно ли е?

ТЕСЛА: Това е психически разряд и предупреждение. Светлината винаги е била на моя страна. Знаете ли как открих въртящото се магнитно поле и асинхронния електродвигател? Една нощ в Будапеща наблюдавах залеза. Спомних си за Фауст и започнах да го рецитирам. След това в диска на Слънцето видях и двете бъдещи изобретения.

ЖУРНАЛИСТ: Науката и поезията едно и също нещо ли са за вас?

ТЕСЛА: Те са двете очи на един човек. Творящата енергия е идентична със светлинната.

ЖУРНАЛИСТ: Въображението е по-реално от самия живот според вас?

ТЕСЛА: Въображението дава живот на живота. Аз се храня с мислите си. Научил съм се да контролирам емоциите, мечтите и виденията си. Целия си живот съм прекарал в екстаз. Това е източникът на моето щастие. Това ме е поддържало през всичките години на работа, която е достатъчна за пет живота. Най-добре е да се работи нощем, защото тогава се виждат звездите и връзката с Вселената е по-силна.

ЖУРНАЛИСТ: Споменахте, че аз, както всичко друго, съм Светлина. Това ме ласкае, но признавам, че не го разбирам напълно. Бихте ли обяснили?

ТЕСЛА: Защо да не разбирате? Толкова е просто. Всичко е светлина. В някой лъч светлина се крие съдбата на една нация, всяка нация си има собствен лъч. И запомнете: никой човек, който е съществувал, не е умирал. Той се трансформира в светлина и продължава да съществува под тази форма. Тайната на това се крие във факта, че светлината се връща в началното си състояние.

ЖУРНАЛИСТ: Това прераждане ли означава?

ТЕСЛА: Предпочитам да го наричам връщане към предишна енергия. Христос и няколко други са знаели тази тайна. Аз се опитвам да разбера как да запазвам тази енергия. Не го правя за себе си, а за доброто на човечеството. Вярвам, че моите открития правят живота на хората по-лесен и го насочват към едно по-морално и духовно състояние.

Топ Фейсбук обсег

Превод и редакция: Sonic - Николай Ненков
Това „интервю” е част от театрална пиеса и всъщност никога не се е случвало. - бел.ред.
Инфо: rielpolitik.com