В праисторията е съществувала изключително напреднала цивилизация

Изследователи ще проучват доказателства за изключително напреднала древна цивилизация

Дали ортодоксалния ни възглед за възхода на цивилизацията е грешен? Според мен, отговорът е Да. Всеки ден, във всяка една точка по света, се водят проучвания за древни цивилизации, които са съществували милиони години, преди нас, древни цивилизации, които са били много по-напреднали от нас самите, славещи се с огромния напредък в медицината, технологиите, изкуствата, занаятчийство и всеки друг отрасъл.

artist-impression-of-construction-of-temples-at-gc3b6bekli-tepe
Гьобекли тепе - художествена интерпретация

От много години, се увеличава броят на "алтернативните" историци-изложили виждането, че има достатъчно доказателства, които сочат, че в праисторията е съществувала напреднала цивилизация, изчезнала в мъглите на времето.
През последните години, откритият древен мегалитен обект - Гьобекли тепе, потвърждава това твърдение.

Robert Schoch has visited Egypt often. (Submitted photo)
Геологът Робърт Шох

Геологът Робърт Шох – автор на теорията за ранната възраст на Сфинкса в Египет, до което заключение е стигнал на базата на доказателства от водна ерозия - сега , с няколко свои колеги, имат за цел да предприемат изследвания в тази идея, но към следващо, по-високо ниво. Известният геолог е направил анонс за създаването на "ORACLE" (Организация за изследване на древни култури), с нестопанска цел, посветено на разследването и обсъждането на тези "забранени исторически" идеи:
„Научният дебат за произхода на човешката цивилизация е далеч от общоприетата идея. Независими изследвания от учени и специалисти в точните науки са започнали да оспорват приетият модел за началото на цивилизацията. Днес има огромен набор от доказателства в безброй области, с които убедително се потвърждава преразглеждането на човешката история, връщайки времевата линия за напредналите древни цивилизации.

За разлика от много ортодоксални учени (чиито интереси се обслужват от Поддържането на статуквото), сериозни учени и специалисти, които се опитват да въведат фокус към тези противно на общоприетите, доказателства често са пренебрегвани и осмивани.

sphinx_partially_excavated2
Пирамидите и Сфинкса в Гиза

Изпаднали в затруднение поради липса на средства, публичност и професионални мрежи, пробив в изследванията, свързани с древни култури, продължават да гният в относителна неизвестност.
Oracul работи, за да предостави това изследване на вниманието на двете съществуващи академични общности, а и на обществото, както и за нови разкрития за древни култури. Тези изследвания включват не само професионалисти в точните науки, но и виждания на хора извън общоприетото. Oracul ще постигне тази цел, като се фокусира върху три основни области на дейност: Изследователско застъпване, Публично оповестяване, и достигане на по-високо ниво в информирането и проучването.“ Видео по темата, след рекламния блок, по-долу.

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация

Автор: Ива Черногорска

Видео по темата (английски)

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
dailygrail.com