Дон Елкинс, Карла Рукърт и Джим Макарти, създатели на Материала Ра

Въведение в Закона за Единството – 4 част

Карла: Едно от понятията, които са най-важни за системата на изучаване, произтичащо от изследването на контактьорските послания, предлагани от предполагаемия контакт с НЛО, е концепцията за безсмъртието на нашето индивидуално съзнание. Има дълга мистична традиция, простираща се далеч отвъд Библейските времена, която постулира един вид на безсмъртната душа. Св. Павел, в неговите послания, разграничава човешкото тяло от духовното тяло. Много преди века на Св. Павел, египетските свещеници са имали концепцията за ка и са предположили, че тази ка или духовна личност съществувала след смъртта и е била истинското хранилище на същността на съзнанието на човека, живял живота. Египтяните, разбира се, са разработили много сложни приготовления за живота след смъртта.

Ако животът след смъртта се възприема като вероятност, човек може да постави и живот преди раждането. Всяка майка, която има повече от едно дете, ще свидетелства за безспорния факт, че всяко дете влиза в живота си или въплъщението, вече снабдено с личност, която не може да бъде обяснена от средата или наследствеността. След като всички фактори и за двете са били отчетени, остава уникална личност, с която детето изглежда се е родило. Всяко дете има определени страхове, които не са обясними по отношение на страховете на родителите. Едно дете, например, може да бъде ужасено от гръмотевична буря. Останалата част от семейството може да се чувства напълно комфортно по време на такава буря. Друго дете може да бъде извънредно талантливо в свирене на инструмент, когато нито родител, нито някакъв роднина, доколкото родителите могат да си спомнят, са имали музикална способност.

Това ни връща към сериозното обмисляне на прераждането. Според предполагаемите послания за контакт с НЛО, прераждането е едно от най-важните понятия, които трябва да бъдат схванати, защото чрез него вселената функционира, за да напредва еволюцията на човечеството. Тази еволюция се разглежда не само като физическа, но и метафизична, не само на тялото, но и на духа, и въплъщенията са разглеждани в тази философска система като възможностите на индивида да продължи своята еволюция чрез многобройни и разнообразни преживявания.

Макар че може би две трети от световното население прегръща или познава религиозна система, която приема като факт прераждането, онези от нас, от юдео-християнската култура, не са толкова запознати с тази концепция. Независимо от това, ранните проучвания на Дон като че ли показват, че прераждането е вероятност и че въплъщенията са съдържали ситуации, взаимоотношения и уроци, които са много по-лесно разбираеми в светлината на знанието за предишни прераждания.

Един красноречив пример за тази връзка, която някои обичат да наричат карма, е това на младо момче (което иска неговото име да не се използва), който в този живот е имал такива интензивни алергии към всички живи същества, че не можел да откъсне трева, да помирище цветя или по време на цъфтящия сезон, да прекарва много време навън. При хипнотична регресия той преживява подробно дълъг живот в Англия. Бил самотен човек, чиято природа била такава, че избягвал контакт с всяко човешко същество. Наследил доста голям имот и прекарал живота си в него. Единственото му удоволствие било много обширната градина, която той поддържал. В нея градинарите му засаждали всякакви цветя, плодове и зеленчуци.

След като животът му беше обсъден и докато момчето все още беше в транс, хипнотизаторът Лорънс Алисън помоли момчето, както често правеше, да се свърже с това, което е неопределено наричано Висш Аз. Той моли момчето да попита Висшия си Аз, дали урокът за поставяне на хората на първо място и на другите неща на второ, е научен. Висшето Аз каза, че действително урокът е научен. Хипнотизаторът тогава накара момчето да попита Висшия Аз, дали тази алергия може да бъде излекувана, тъй като урокът е научен и алергията вече не е необходима. Висшият Аз се съгласи. След това хипнотизаторът внимателно извади момчето от хипнотичното състояние и отиде до пианото, на което беше поставена магнолия. Както ще правят цветовете на магнолията, тя беше пуснала полен върху полираната повърхност на пианото, а хипнотизаторът отърка полен върху ръката си, занесе го при момчето и съзнателно издуха прашеца директно в носа на момчето. “ Как можахте да ми направите това?!” - възкликна момчето. “ Знаете колко съм алергичен.” “О, нима?” попита хипнотизаторът. “Не те чувам да кихаш.” Момчето беше излекувано от неговата алергия.

Когато се опитаме да обмислим връзката си с вселената, започваме да виждаме, че в небето и земята има много повече, отколкото е било сънувано в повечето философии. Това е невероятно гигантска вселена и ако имаме истинска връзка с нея, трябва ние самите да бъдем повече или по-различни от това, което ежедневния ни живот, изглежда, че обхваща. В Материалът Ра се обсъжда много информация за истинските ни отношения с вселената, но е добре да осъзнаем, че имаме дълга традиция от работа върху това, което най-просто може да се нарече магическата личност.

Магията е, разбира се, много неправилно употребяван термин и се разбира най-вече като изкуство на фокусничество или илюзионизъм. Когато човек види магьосник, той приема факта, че вижда много изкусно изпълнени илюзии.

Има обаче проучване на така наречената магическа личност, което подсказва, че има нишка, която минава през ежедневните ни животи и която можем да уловим; и, използвайки тази нишка, се откъсваме от време на време в рамка от референтни точки, в която виждаме реалността като тази на духовното тяло, тази личност, която съществува от въплъщение до въплъщение и всъщност, "отпреди да го е имало света". Като работим върху тази магическа личност, като приемаме опит, като приемем отговорността за всичко, което се случва, и като накрая балансираме реакциите си към всичко, което се случва, така че нашите действия в нашата среда се генерират в аза и вече не са просто реакции към външни стимули, ние укрепваме така наречената магическа личност, докато станем способни да имаме малко право за "изкуството да предизвикваме промени в съзнанието по желание". Това е класическата дефиниция на магията. Всеки път, когато човек търпи неприятна ситуация и реагира на нея, като не дава гняв за гняв или тъга за тъга, но вместо предлага състрадание и утеха, където ни най-малко са били очаквани, ние укрепваме тази нишка от вътрешна сила в нас и ставаме все повече свързани с живота, който е тясно свързан с основната еволюция на вселената.

Някакво усещане на цялостността или основната природа на Вселената, е това, което най-добре вдъхновява изучаващият целите на НЛО да бъдат тук. Те са били тук, според много разкази, в продължение на хиляди години; най-малко НЛО са били споменати, заедно с много други странни наблюдения, в аналите на всички ранни истории, включително Библията.

Съвременният интерес към НЛО вероятно може да бъде сравнително точно датиран от историческото наблюдение на Кенет Арнолд над връх Рейниър, във Вашингтон. Още едно ранно и историческо наблюдение, също от изключително надежден свидетел, е съвпадащо свързано с Дон Елкинс и затова ще избера случая Мантел на 7 януари 1948 г. вместо случая на Кенет Арнолд от 24 юни 1947 г., за обсъждане.

Томас Мантел се е обучавал като пилот и е извършвал мисии в Африка, Европа и най-вече в Д-дей (D-Day-нарицателно за първия ден на военна операция, първоначално дадено на десанта в Нормандия, II св. Война, бел. прев.). През 1947 г. той бил извън Въздушния Корпус и започнал летателното училище "Елкинс-Мантели" на Боуманското поле в Луисвил, Кентъки. През 1947 г. Дон Елкинс бил млад студент в това училище.

Около два часа следобед на 7 януари 1948 г. Щатската полиция в Кентъки се обадила на Форт Нокс и съобщила на Военната полиция, че са забелязали кръгъл летящ обект, движещ се доста бързо в района. Военна полиция се обадили на командващия офицер в Гудман Филд във Форт Нокс и чрез надлежния процес полетното обслужване проверило с Райт Фийлд в Охайо, за да види дали има някакви експериментални самолети, които да обяснят видяното. Райт Фийлд нямали полети.

Междувременно от кулата в Гудман Фийлд, Форт Нокс, вече забелязали този дискообразен обект, както визуално, така и на радара, и направили доклад, който бързо бил предаден на командващия офицер.

Когато това се случило, четири F-51 (F-51 Mustang - американски изтребител, използван в Корейската война, бел. прев.) били в района по маршрута от Мариета, Джорджия, близо до Атланта, към Луисвил, Кентъки. Тъй като вече били във въздуха, командващият офицер в Гудман Филд решил да се свърже с водещия пилот и да поиска той да разследва НЛО. Водещият пилот бил капитан Томас Мантел.

Мантел получил радарен вектор от кулата Гудман и се отправил към НЛО. Той забелязал обекта и заявил, че пътува по-бавно от него и че ще се приближи, за да погледне. После Мантел информирал кулата, че обектът вече е над него, че изглежда метален и че е огромен по размер.

Нито един от F-51, включително и Мантел, не бил екипиран с кислород. Другите пилоти се изравнили на 15 000 фута. Мантел продължавал да се издига. Това била последната трансмисия от капитан Мантел. Минути по-късно имало телефонно обаждане, в което се заявявало, че самолетът се е разбил. Това бил капитан Мантел. Тялото му лежало близо до отломките.

Бих могъл да изразходвам протежението на книгата, опитвайки се да ви дам схематично представяне на хилядите и хиляди наблюдения като това на капитан Мантел, които включват неоспоримо озадачаващи и конкретни доказателства за нещо изключително странно случващо се. Има много радарни наблюдения на НЛО. Има един том, публикуван от Центъра за Изследване на НЛО в Еванстън, Илинойс, който се занимава единствено с множеството физически следи, които НЛО са оставили след себе си, или чрез облъчване на почвата, причинявайки други промени в състава ѝ, или оставяйки отпечатъци в земята. Компютър, създаден от същата тази организация,да поддържа програма за информация относно НЛО, съдържа над 80 000 доклада; и някои неща стават учудващо ясни чрез използването на "UFOCAT" на компютъра. Например, сега е възможно, ако се измери следата от кацане от забелязано НЛО, да разберете от компютъра какво е вероятното описание на самото НЛО. Така, по своеобразен начин, свидетелят просто потвърждава това, което компютърът вече знае.

Това обаче е въведение в книга, която се състои от преписи от послания с много точна природа, свързана с метафизиката, философията и плана на еволюцията, както физически така и духовен, на човека на Земята. Ето защо това, което предлагам, е да споделя с вас някои от изследователски материали, които нашата група е събрала през годините. Тъй като всички тези примери идват от една и съща група, никога не описваме кой е приемникът, тъй като смятаме, че информацията е важна, а не човекът, който предава.

Според същност, наречена Хатон, която е говорила с нашата група и няколко други в продължение на много години, целта да бъдат тук, на поне някои от НЛО, които се виждат в нашето небе понастоящем, много прилича на целта, която можем да имаме, като изпращаме помощ на бедстваща или изключително бедна страна. Това е желание да бъдат в служба.

Ние сме се свързвали с хора от планетата Земя в продължение на много, много от вашите години. Ние сме контактували на интервали от хиляди години с тези, които са търсили нашата помощ. Време е да се влезе във връзка с много хора от тази планета, защото мнозина вече имат разбирането и желанието да търсят нещо извън физическата илюзия, която толкова много години обърква мисленето на тези от тази планета. Процесът, който стимулираме, е такъв, който е само-генериращ. Тъй като все повече и повече от тези, които желаят нашия контакт, го получават и го предават на другите, тогава онези, които получават тази предадена информация, самите те ще могат да достигнат състояние на мислене и разбиране достатъчно в хармония, така да кажа, с нашите вибрации, за да получат нашия контакт. Защото така, приятели мои, работят контактите. Най-напред е необходимо, за да може същността да получи нашия контакт, да стигне до определена вибрация, в резултат на нейното мислене. Това е значително ускорено, като се включи в групи като тази. И тогава, най-накрая се прави чрез медитация. С други думи, словесните съобщения, дадени на същността чрез такива канали, създават система на мислене и желание за духовно съзнание, което повишава нейната вибрация.

Ние от Конфедерацията на планетите в Служба на Безкрайния Създател много съжаляваме, че не можем да стъпим на земята ви и да учим тези от хората Ви, които желаят нашата служба. Но приятели мои, както сме казвали по-рано, това би била много лоша услуга за онези, които не желаят нашата служба сега, и ние се страхуваме, че бихме имали малък ефект в донасянето на разбиране дори на онези, които го желаят, защото разбирането, приятели мои, идва отвътре. Можем само да напътстваме. Можем само да предложим. Опитваме се да правим това по такъв начин, че търсенето на индивида да бъде стимулирано да обръща мисленето му навътре, навътре към единствения източник на любов и разбиране, Творецът, който е част от всички нас, част от всичко, което съществува , защото всичко, което съществува, приятели мои, е Творецът.

Ние сме много привилегировани да се присъедините към нас, в тази велика служба по това време в историята на вашата планета. Защото това е много велико време, велик преходен период, в който много от земните хора ще бъдат издигнати от тяхното състояние на объркване към простото разбиране: любовта на техния Създател.

<< Към 3 част << >> Към 5 част >>

Превод от английски език: Кирилина Минчева

За контакти:

astroshine7.com

facebook/Astroscine7