Великата пирамида и великият математик?

Великата пирамида в Гиза е едно от седемте чудеса на древния свят. Тази изумителна конструкция е единствената от седемте чудеса, която е останала непокътната. Построяването на Великата пирамида е било удивително постижение. Има 8 главни стъпки в инженерството, използвани за построяването й.

Първо строителите изравнили земята и изрязали 6000 хектара скала, за да паснат много странно оформени камъни, всеки тежащ колкото кола.

Второ, те пренесли 130 гранитни блока на над 800 километра. Всеки блок тежи между 12 и 70 тона. Блоковете ще се издигнат на 64 метра. Постижение, което дори и днес ще бъде предизвикателство.

Трето, Великата пирамида има три камери вътре. С невероятна прецизност, строителите са пробили път през твърдата скала, 91 метра дълъг и 1 метър широк, достигащ до най-долната камера. Спускащият се проход е тесен, работните условия ще са били ужасни. За поддържането на тунела под един и същ ъгъл ще е трябвало специални инструменти. Ще са били нужни прецизни инструменти по време на целия процес на строене.

Четвърто, строителите са работили с повече от 2 милиона парчета скала. Всички с различни форми и размери. Това прави точното построяване още по-трудно. Въпреки това, горната камера е перфектно хоризонтална и вертикална. Строителите са я „уцелили“ с една петдесета от инча! На тази стъпка всеки съвременен инженер би завидял. Да строиш толкова точно, преди толкова много време, е невероятно. И дори сега, повечето хора ще кажат, че ще е прекалено трудно за повечето строители да направят нещо толкова точно и прецизно. Но е проработило. Великата пирамида остава непокътната през земетресения, изравнили всичко друго наоколо. Всичко си е на мястото. Нищо не се е преместило вътре...

Пето, позицията на Великата пирамида е абсолютно точна. Сочи север, с пет стотни от градуса!!! Едва наскоро сме се научили да правим това?! Или?... През 17 век, хиляди години след построяването на пирамидата, дори не сме се доближили до тази точност. Географската ширина на основата на Хеопсовата пирамида съвпада с цифрите от скоростта на светлината! Хеопсовата пирамида се намира на 29.9792458 градуса северна ширина. А знаете ли, че скоростта на светлината е равна точно на 299 792 458 км/сек.?! И това ли е съвпадение?...

Шесто, Великата пирамида всъщност има осем страни. Построяването на осем-странна пирамида е дори още по-сложно от построяването на четиристранна. Да се строи здание с осем страни, вместо с четири, с точност до сантиметър и дори до милиметър, това ще е било изключително трудно. Ако искаме да построим такава структура днес, дори използвайки всичките съвременни измервателни устройства и строителни техники, които притежаваме, все пак ще имаме голям проблем.

Седмо, работа с висока скорост... Египтолозите смятат, че пирамидата е била построена само за 20 години!!! Има над 2 милиона каменни блока в пирамидата.

Ако са работили по 12 часа, 365 дни в годината, трябвало е да изкопават, извайват, вдигат и поставят по един каменен блок на всеки 2 минути и половина. И накрая, след като древните египтяни не са имали колелета, желязо или стомана, седмото чудо на света е било построено с медни сечива, каменни чукове и въжета...

А по една чиста "случайност", древните египтяни дори подравнили и трите пирамиди от платото Гиза, по трите звезди от пояса на Орион. Нещо повече. Четирите шахти на Голямата пирамида сочат четири конкретни места в звездното небе! Снимката говори повече:

И така, преди 2700 години, докато всички останали се разхождали в животински кожи, древните египтяни изравнили каменна местност, павирали район с размерите на шест футболни стадиона, издигнали два милиона каменни блока до височината на 42 етажна сграда, прекарали 91 метров тунел, напълно прав, през скалата, наместили камъните във вътрешната камера с невероятна прецизност, построили външността на пирамидата с 8 страни, вместо с 4, и я направили издръжлива на земетресения, насочили я точно към северният магнитен полюс и свършили цялата работа за 20 години, използвайки само тези:

Медно "длето" и камък...

За справка: Построяването на пирамидата Теотихуакан в Мексико, която е наполовина височина от Великата пирамида, е отнел 150 години.

Пирамида на Слънцето - Теотиуакан

Но египтолозите настояват, че пирамидата в Гиза е построена само за 20 години.

Трябва да е построена толкова бързо, казват те, защото е построена като гробница за Хеопс…. Но, разбира се! Хеопс все пак не е кой да е... Но, с неговата личност няма да се занимаем, в настоящата статия...

Където и да погледнете в пирамидата, срещате Пи и златното сечение. Но Великата пирамида има още тайни за разкриване. Дължината на пирамидата минус височината й прави 314,16 метра. Това е сто пъти Пи. Двете страни, събрани заедно в метри е равно на сто пъти златното сечение на квадрат... И още и още...

Ако Великата пирамида беше само 50 см по-голяма или по-малка, нищо от това нямаше да е вярно. Същото е вярно и за горната камера. Дължина й в метри е десет пъти Пи. Може би отговорът за мистериите на сърцето на Великата пирамида се намира в тези цифри. Но тези поразителни цифри работят само в метри. Дължината на метъра е дошла от точните изчисления на обиколката на Земята. И това е определено през 1793г. Освен ако метъра не е бил измислен през 1793г. Може би метъра е бил наоколо много по-рано и е бил тайно предаван през вековете.

На 3 декември 2012 г. планетите Меркурий, Венера и Сатурн се подравниха с пирамидите в Гиза в Египет. Това беше първото планетарно-пирамидно изравняване след 2737 години! Тогава трите пирамиди в Гиза също са били в перфектно съответствие с трите звезди от пояса на Орион. През 1983 г. Робърт Баувал предлага тази теория на корелацията на Орион и публикува тази идея в „Дискусии в египтологията” през 1989 г. Пирамидите в Гиза са построени през 3-то хилядолетие пр. Н. Е. Тоест, ново подобно подравняване на планетите и трите звезди от пояса на Орион ще се види едва след 2737 години... Пардон, след 2730 години... Все пак е 2019-та 🙂

Ето и 11 любопитни факта
1. Смята се, че пирамидата се състои от 2 300 000 каменни блока с тежест между 2 и 30 тона всеки, а се предполага, че някои от блоковете тежат по 50 тона.
2. Местоположението на Пирамидата на Менкауре, пирамидата на Кафре и Хеопсовата пирамида е точно съобразено със съзвездието Орион.
3. Основата на пирамидата обхваща 55 000 m², големина на околната повърхнина – 85 500 m².
4. Температурата във вътрешността на пирамидата е постоянна – средно 20 °C.
5. Външната облицовка се състои от 144 000 кофражни камъка, всички силно полирани и плоски с точност до 1/100-на от инча, на около 100 инча дебелина и тегло около 15 тона всяка.
6. Крайъгълните камъни на пирамидата имат конструкция, която може да устои на топлинно разширение и земетресение.
7. Използваният разтвор е с неизвестен произход (Да, науката все още няма обяснение!) Химическият му състав е известен и е анализиран, но не може да бъде възпроизведен. Силата му е по-голяма от тази на камъка, щом продължава да бъде непоклатим и днес.
8. Първоначално пирамидата е била покрита с обков (от силно полиран варовик). Тези кофражни камъни са отразявали светлината на слънцето и са придавали на пирамидата уникален блясък, като бижу. Вече не се използват, като през 14 век много от тях са били повредени вследствие на земетресение. Изчислено е, че оригиналната пирамида с обкова е била гигантско огледало и е отразявала светлината толкова мощно, че вероятно е изглеждала като ярка звезда, гледано от Космоса. Древните египтяни са наричали пирамидата „икхет“, което е означавало „Славна светлина“.
9. Четирите страни на пирамидата са леко вдлъбнати – това е единствената пирамида построена по този начин.
10. Центровете на четирите страни са вдлъбнати с извънредна степен на прецизност формиране единствената осем-странна пирамидата, този ефект не се вижда от земята или от разстояние, а само от въздуха и то само при подходящи условия на осветеност. Явлението се наблюдава само на зазоряване и залез в пролетно и есенно равноденствие, когато слънцето хвърля сянка върху пирамидата.
11. Теглото на пирамидата е оценявано на 5 955 000 тона.

Всичко това ни отвежда в тайния свят на скрито знание и тайни общества. Някои от които вероятно с извънземен произход. Или, ако приемем, че извънземни никога не са стъпвали на Земята, следва да приемем безапелационно, че човечеството в древността е било далеч по-напреднало, отколкото са ни научили да вярваме... учените! И ако приемем, че всичко до тук е една голяма конспиративна теория, то следва да признаем и друго! Явно е съчинена от велик математик!

Автор: Orion
По материали от Интернет