Забранената Земя – Агарта

Според Джанини и Палмър, през февруари 1947, преди да се впусне в едно 2750км пътуване през Северния полюс, Вице Адмирал Бърд казал: "Бих искал да видя Земята отвъд полюса. Тази зона отвъд полюса е в центъра на голямата загадка."

Според някои от тях се вярва, че по време на полета над Северния полюс, адмирала предал по радиото, че долу няма сняг, а огромни площи земя с планини, гори и растителност, огромни езера, реки и животни, които приличат на мамути.

Преди смъртта си, Бърд казва, че съществувала земя отвъд полюса, че е била "един омагьосан континент в небето, вечната мистерия на Земята." Тази земя, според други теории, е легендарният град Дъга, дом на великата изгубена цивилизация.

map-agartaВероятността, че Земята е куха и че вътрешността й може да бъде достъпна през Северния и Южния полюс, че тайните цивилизации процъфтяват във вътрешността й, е развивала въображението на хората през вековете. Доказателство за това намираме в историята на безброй древни цивилизации. Вавилонския герой Гилгамеш посетил своя предшественик Утнапищим в недрата на земята; в гръцката митология пък, Орфей се опитва да спаси Евридика от подземното царство; споменава се също, че фараоните на Египет имали връзка с подземния свят, който е бил достъпен чрез тайни тунели, скрити в пирамидите; будистите вярвали (и все още вярват), че милиони хора живеят в Агарта, подземен Рай управляван от Царя на Света. Отхвърляйки тази теория като невярна, единствено съществуваща в нечие въображение, преминавайки повърхностно през доказателствата на времето и историята, може би сами поставяме прегради пред възможността, че е напълно възможно и вероятно да има свят във вътрешността на Земята.

Идеята, че действително съществува Забраненото кралство "Агарта" не е документирана единствено и само от адмирал Бърд, но и от други изследователи по целия свят. Карта направена от картограф Хайнрих C. Беранн, показва вход към вътрешната Земята - Кралство Агарта. В тази карта континента Антарктида може да се наблюдава без плътния й слой лед. Но най-интригуващ детайл са наличието на подводни пасажи обхващащи целия континент, приближавайки се към точното място, което се идентифицира като вход към Вътрешната земя. Леонард Ойлер, математически гений през осемнадесети век, стигнал до заключението, че Земята е куха, съдържаща централно слънце и е била обитавана; д-р Едмунд Халей, откривателя на Халеевата комета и Кралски астроном на Англия също вярвал, че Земята е куха отвътре и с три "етажа".

Има и такива, които говорят за Операция „Висок скок“ и за пътуването на адмирал Бърд, се наблюдавали изключително напреднали в летенето дирижабли , които проучвали нови територии. Не много отдавна, бе открита карта на третия Райх, в която има изобразени няколко тайни прохода , използвани от германски подводници за достъп до тайнствени подземни региони, както и пълна карта на двете полукълба и мистериозното царството Агарта.

agarta-earthВ Едно писмо, предполага се, че е написана от Карл Унгер, един от членовете на екипажа на немски кораб се посочва, че те са достигнали вътрешността на Земята, и че нямат намерение да се връщат. Всички тези истории са подкрепени от множество открития, както и факта, че наскоро учени откриват голям воден океан във вътрешността на мантията на Земята, отбелязвайки, че това е един огромен воден "резервоар", който може да запълни океаните на Земята цели три пъти . Това невероятно откритие предполага, че водната повърхност на планетата идва от вътрешността на земята, като част от "пълен воден цикъл на планетата", вместо доминиращата теория предполагаща, че водата идва на Земята от ледени комети, които са преминали през планетата преди милиони години.

Нацистите също са били изключително заинтересовани от митовете за Вътрешната Земя. Смята се, че Антарктида е входа на загубената арийска родина - Туле. Въпреки че Антарктида е бил свързан с изгубения континент Атлантида, обвързаността с Туле е по-малко очевидна. Туле (известен също като Thula, Thyle, Thila, Tila, Tyle или Tylen) първо се споменава от гръцкия изследовател Питеас, след пътуванията си между 330 и 320 г. пр.н.е. Но и през 150г. след Христа гръцкия писател Антоний Диоген пише за Чудесата отвъд Туле. В миналото, се считало, че Туле е отдалечено място намиращо се извън "границите на познатия свят."

Интересното е, че през 2001 г. Националната агенция Geospatial-Intelligence на САЩ и Службата за подкрепа на Аеро-геофизични изследвания открили наличието на магнитна аномалия, в източната част на брега, на езерото Восток в Антарктида, предполага се, че тази аномалия е в съответствие на конструкция направена от човека.

All Time Top Post
Вечна Топ Публикация

Автор: Ива Черногорска

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.