Зона НЛО: Из секретните архиви

"Зона НЛО" е новата рубрика на Мултивселена. В нея, участници ще бъдат обикновени граждани, със своите разкази от първо лице за срещите им с НЛО и извънземни същества, но също така ще представяме истории базирани на документални филми и документи, които разкриват събития, директно свързани с контактите на човечеството с извънземните.
Настоящата статия е своенравно въведение в предстоящите публикации на рубриката "Зона НЛО".

news_greenewald
Джон Гринуолд, младши

Ами ако историята в учебниците е пълна лъжа? Командва ли се правителството от тайно общество?

17 септември 2012
Появяват се сведения за "враждебна извънземна заплаха", над огромен участък от Тихият океан - от бреговете на Калифорния до Аляска, срещу която военноморски сили от САЩ и Китай са предприели съвместна контраофанзива. Официално от ВВС отричат сблъсъка и твърдят, че мобилизацията е планирано военно учение под кодово име "Доблестен щит". Но мисията прилича на контраатака срещу неизвестен враг. Що за заплаха би могла да обедини тези враждуващи суперсили?!

"Естествено, че армията и властите на САЩ ще пазят в тайна евентуалния конфликт или контакт с извънземните. Причината е елементарна - от страх." (Джон Гринуолд, младши)

2Случайно изтекъл меморандум за инцидента разкрива, че "врагът е извънземен и извънредно агресивен". "Заплахата представлява непосредствена опасност" за Сащ и "опитът да се потвърди акцията ще има фатални последици".

Крият ли световните правителства тайна война срещу извънземни в Тихия океан?
Според много учени извънземните вече имат бази на Земята.

Тайна среща между ЦРУ и президента Роналд Рейгън, може би разкрива истината за външен враг, който се надига по света.

Секретен архив: Брифингът на Рейгън
На 6 март 1981г. директорът на ЦРУ Уилям Кейси докладва на президента Рейгън за инцидента с НЛО в Розуел. Посланието на Кейси е еднозначно - случая в Розуел е истина, ние не сме сами! Според Кейси два НЛО се разбиват край Розуел, Ню Мексико, през 1947г. От развалините са извадени труповете на девет мъртви извънземни и ранен, но жив един-единствен оцелял извънземен. След това се описват четиридесет години на сътрудничество с извънземните. Според Кейси оцелелият пришълец от катастрофата при Розуел работи пряко с ЦРУ и военните в продължение на пет години. Но какво са научили САЩ от него и до днес остава загадка.

BillBirnes
Уилям Джей "Бил" Бирнес - автор/НЛО изследовател

"Изглежда, че преди всеки сериозен технологичен скок, някъде по някакъв начин на заден план се появява съобщение за среща с извънземни.И най-красноречивия пример за това е катастрофата на НЛО край Розуел, Ню Мексико, през 1947г." - Уилям Джей "Бил" Бирнес

Накрая докладът на Кейси пуска бомбата - Земята е посещавана от поне пет извънземни вида, един от които е класифициран като ВИП - враждебен извънземен посетител.

Izvanzemni-25

Секретен архив: Договорът от Греада
Вашингтон, окръг Колумбия, 1954г.
Президентът Айзенхауер създава секретна комисия за разследване на НЛО, наречена "Маджестик 12", която да изпрати бинарно послание до извънземни в Космоса. Твърди се, че то е получено от извънземната раса Сивите - сивокожи чернооки хуманоиди от планета в звездната система Зета Ретикули, която се намира на 39 светлинни години от Земята. Първоначалните им отзиви са положителни и си уреждат серия от тайни срещи на Земята. Резултатът от историческия събор е т. нар. "Договор от Греада".
"Подписва се някакво споразумение, по силата на което те могат да отвличат хора с експериментална цел, ако ги връщат живи и здрави. В замяна, Сивите ще ни дадат някои технологии. Знаем, че по това време правим квантов скок в технологиите и от тръби стигаме до твърда фаза, фиброоптика и нощно виждане буквално за 20 години! - казва радио водещия Роб Симон.
Дали президентът Айзенхауър и ЦРУ допускат фатална грешка, като позволяват на Сивите извънземни да отвличат хора и докъде стигат те в експериментите си? Едно от първите проучвания на похитените от извънземни разкрива хиляди жертви, само в САЩ. През 2011г. едно изследване на изчезналите в САЩ сочи, че потресаващия брой от 700 000 американци просто са изчезнали, без всякакво обяснение. Дали Сивите са изследвали слабостите ни, за да се възползват един ден от тях на бойното поле? Властите може да са се договорили с враждебен извънземен вид. Но не всеки лидер в САЩ си затваря очите за опасностите на тайните договорки и вероятността от инвазия.

В своя реч от 1962г. ген. Д. Макартър открито засяга идеята за война с извънземни:
"Вече се занимаваме не само с неща от този свят, а използваме странни изрази за впрягане на космическата енергия и за решаващ конфликт между обединената човешка раса и зловещите сили на друга планетарна галактика!"
Защо Макартър ще коментира такъв секретен въпрос, ако не е убеден, че подобен конфликт е възможен?
След 1970г. сведущи източници посочват, че броя на похищенията рязко скача на сто хиляди души годишно! Жертвите съобщават за ужасяващ набор от експерименти - от промяна на съзнанието и сексуални посегателства до клониране. Това е далече от щадящите опити, заложени в Договора от Греада.

djimi_kartur
президентът Джими Картър

1977г. Белия дом
Според слуха, президентът Джими Картър получава сведения за опитите на извънземните върху хора в базата в Дълси, Ню Мексико. В отговор, той издава изпълнителна заповед за прекратяване на експериментите. Журналиста Роб Симон казва: "За ставащото в базата в Дълси се говори много. Това е тайна подземна база на много нива, в която се провеждат експерименти с извънземни гени и радиация от дълги години. Това също е нещо, което отчасти почива на слухове и отчасти - на свидетелства на очевидци." Администрацията е предупредена, че всеки опот да се затвори базата ще предизвика яростна съпротива.

Септември 1979г.
Бригадирен генерал Хари Ейдърхолт сформира отряд от Делта Форс - морски тюлени и специали части на ВВС, за да нападнат базата в Дълси. Може ли едно тайно нападение над размирниците в базата да доведе до прикрита война между САЩ и цяла иноземна раса?

124
Графично изображение на базата в Дълси

Секретен архив: Нападението над Дълси
"Твърди се, че базата е разположена на седем нива, като тежестта и бруталността на експериментите се задълбочават, със спускането към седмо ниво. Там се смята, че се случват такива противоестествени неща, които биха ужасили и най-закоравелите престъпници.", казва Роб Симон. Секретен доклад, който според много източници от ЦРУ е написан от самия Ейдърхолт, описва нападението над базата. В него става дума за ужасяващи незнайни създания, шестокраки хора, хуманоидни същества и съдове, пълни с човешки органи.
Общо взето се смята, че отрядът е спасил повече от тридесет хиляди човешки пленници.

commanderxdulce9tb3
Подземната база Дълси

"Ако тайна или явна база на САЩ е дала подслон на извънземни, конфликтът в даден момент би бил неизбежен, особено ако няма надзор, а ние вършим щуротии и се мъчим да създадем супервойник или да намерим ново биооръжие. Просто си търсим белята."- смята Роб Симон. Откъде се вземат тези хора и как се озовават в базата Дълси?
Цели 2300 американци ежедневно се обявяват за безследно изчезнали! А всяка година - над 700 000! Дали ФБР и ЦРУ потулват изчезванията, за да спазят ангажимента ни към Договора от Греада? Военните съобщават, че са разпоредили базата в Дълси да бъде закрита след нападението през 1979г., слагайки край на тайните извънземни операции. През 1993г. обаче, след близо 10-годишно мълчание, нови данни сочат, че операциите в Дълси са подновени! И тези слухове се потвърждават от една тревожна статистика. През 1980г. - годината след нападението в Дълси, безследно изчезват 150 000 души само в САЩ! През следващите десетилетия, броят им нараства и през 2012г. достига почти един милион!!! Знак ли е това, че пришълците стават все по-усърдни в подготовката за масирано нападение на Земята? И докато те вероятно се готвят за инвазия, докъде ще стигнат земните власти в защитата на техните интереси или нашите собствени?

Високо и нискочестотни звукови устройства, психологически оръжия, умни бомби, стелт технологии... Разработват ли властите арсенал за отблъскване на външна атака? Само за сто години човечеството стига от коня и мускета до космически полети и ядрени оръжия. САЩ извличат огромна полза от технологичното си превъзходство през следващите десетилетия. Как обаче се е стигнало до тези огромни научно-технически скокове и дали не са постигнати на тайна и обезпокоителна цена?
"Два непосредствени скока се наблюдават в технологиите, след катастрофата при Розуел - изобретяването и патентоването на транзистора и разработването на метала титаний." - твърди НЛО изследователя Бил Бирнес.
Според учените създаването и поддръжката на боева техника срещу високи чужди технологии би било извънредно скъпо, но данните от последните години разкриват тревожни тенденции. От 1998г. до 2012г. средствата за отбрана на САЩ са се утроили от 300 милиарда на над 900 милиарда годишно. Но разпределението на парите е непроследимо в рамките на необятния бюджет за секретни операции. Равностойният оръжеен капацитет е ключова стратегия. Така се разпространяват ядрените оръжия след Студената война. Дали участваме в оръжейна надпревара и отчаяно се мъчим да догоним един по-развит и тежко въоръжен извънземен противник? САЩ и други могъщи световни правителства влагат милиарди долари в секретни проекти, напълно скрити от общественото внимание.

223_4

Секретен архив: Програма "Междузвездни войни"
23 март 1983г.
Рейгън обявява емблематичната за мандата си военна програма - Инициатива за стратегическа отбрана, известна още като Ес Ди Ай или Проект "Межузвездни войни".
"НАСА се ангажира с много програми на Министерството на отбраната и пуска в Космоса секретни сателити за по три-четири-пет-шест милиона долара." - твърди Джон Греенвалд.
"Програма "Междузвездни войни" дава на военните възможност да насочват ракети от Космоса по земни мишени, но малцина обръщат внимание, че им дава възможност да ги насочват и към мишени в Космоса. Това е първата отбранителна линия срещу извънземно нападение. Но защо правителството би крило извънземна заплаха? Ако се вгледаме в историята на НЛО и ядрените оръжия, явно ни се изпраща послание - знаем, че си играете с огъня, ние гледаме и можем да ви затрием когато пожелаем." - смята Стив Мурило - секционен директор на МУФОН Лос Анджелис. Според учените първата вълна на едно междупланетно нападение би ударило складове за оръжия подобни на техните напреднали технологии. След вероятните мишени биха били базите Дълси, Зона 51 и дори самия Пентагон.

t_00_28_54_2011_08_24_12_14_54-vi
Правителствата от десетилетия знаят за извънземните, но мълчат. Пълното отричане е стандартният отговор. Но някои служители смело избират да нарушат мълчанието за дейността на извънземните тук, на Земята, често с риск за собствения си живот. През 2010г. бившият канадски министър на отбраната Пол Хелиър нарушава протокола, като заявява: "Истината е, че извънземните посещават Земята от векове, може би дори хилядолетия и имат значителен принос за познанията ни."
Том Дурант - паранормален консултант и радио водещ: "Хелиър бил виждал доказателства за това, по време на мандата си. Той споделя и сведения за САЩ, които може и да разкриват, че се подготвяме за епична война на световете."
Според Хелиър скоростта на развитие на оръжията в САЩ, може да има връзка с извънземни технологии и в резултат човечеството се развива нездравословно бързо. Дали ненаситното желание на САЩ за модерни оръжия през 50-те години не посява семената на междугалактическа война и дали ще трябва да я водят идните поколения? Последиците от тайните договорки с извънземните остават неизвестни. Но Хелиър не е единствения запознат с контактите на политиците с извънземните. Има и други, които знаят истината. Някои може би се страхуват да се обадят, докато устите на други може вече да са затворени.

Редактор: Orion

В статията са използвани изображения от Интернет с илюстративна цел.
Статията е подготвена по материали от документалната поредица "Истории за конспирации".